7 Ιαν 2013

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

   Σήμερα θα μιλήσουμε γενικά για την αγορά ηλεκτρικών εργαλείων, καθώς, πολλές φοimageρές, δεν αγοράζουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε, αλλά επηρεαζόμαστε από παράγοντες όπως το κόστος, η ονομαστική ισχύς και η μάρκα. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να συνεκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες, ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή και να έχουμε ένα εργαλείο που ικανοποιεί τις ανάγκες μας, στην σωστή τιμή και την ανάλογη ποιότητα.

   Ξεκινώντας να αναλύσουμε τους παράγοντες, θα πρέπει να πούμε ότι η τελική επιλογή είναι καθαρά δική σας και θα πρέπει μόνοι σας να ορίσετε τα ελάχιστα στάνταρ.

  • Η χρήση.  Αν είναι επαγγελματική ή ερασιτεχνική θα καθορίσει το ποσοστό της καταπόνησης που πρόκειται να δεχτεί το εργαλείο σας και την αξιοπιστία που απαιτεί ειδικά στον επαγγελματία ή στο μάστορα που το χρησιμοποιεί συχνά.
  • Η μάρκα.  Μια γνωστή και καταξιωμένη μάρκα εξασφαλίζει την ποιότητα ενός εργαλείου και την image διαθεσιμότητα σε ανταλλακτικά, σε αντίθεση με μια λιγότερο γνωστή μάρκα, όπου θα συμφέρει να αγοράσεις καινούργιο εργαλείο. Ως επί το πλείστον, τα ηλεκτρικά εργαλεία έχουν περιστρεφόμενα μέρη, γεγονός που σημαίνει ότι περιέχουν ηλεκτρικό κινητήρα (μοτέρ). Στα εργαλεία γνωστής μάρκας υπάρχει διαθεσιμότητα στην αγορά σε καρβουνάκια επαφών (όπως της φωτογραφίας), ενώ στις κοινές μάρκες συνηθίζεται να περιέχουν ένα ζευγάρι, που μπορεί να είναι και το τελευταίο τους. Το ίδιο ισχύει και για καταστήματα που παρέχουν συντήρηση στα “καλά” εργαλεία, ενώ στα λιγότερο “καλά” μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να τα επισκευάσετε.
  • Εγγύηση καλής λειτουργίας.  Συναφές με τη μάρκα του εργαλείου. Μια καταξιωμένη εταιρεία, που παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, οφείλει να διαφυλάξει τη φήμη της και να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει ένα προβληματικό εργαλείο. Και πάλι θα πρέπει να προσέξετε τη διάρκεια και τους όρους της εγγύησης. Σε γενικές γραμμές για να αναγνωρίσει την εγγύηση η εταιρεία, αρκεί να αποδειχτεί ότι δεν προκαλέσατε εσείς τη βλάβη και ότι δεν προσπαθήσατε να την αποκαταστήσετε αποσυναρμολογώντας το εργαλείο.
  • Η ονομαστική ισχύς.  Παίζει σημαντικό ρόλο, ανάλογα με τις απαιτήσεις στη δουλειά σας. Η ισχύς είναι ανάλογη της δύναμης, της ταχύτητας, άρα και της αποτελεσματικότητας.
  • Τιμή.  Άφησα για το τέλος το κόστος απόκτησης ενός εργαλείου, γιατί είναι το πλέον φλέγον θέμα και εξαρτάται από όλα τα υπόλοιπα. Το ζητούμενο πάντα είναι η χαμηλή τιμή. Θα πρέπει όμως να υπάρχει σχετική εμπειρία και να συνυπολογιστούν όλα τα παραπάνω, για να υπάρξει μια καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

    Αυτά είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής ηλεκτρικών εργαλείων. Φυσικά, για κάθε εργαλείο και κάθε “ΜΑΣΤΟΡΑ” ισχύουν και επιμέρους παράγοντες, οι οποίοι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Ένα είναι το σίγουρο: δεν μπορείς να έχεις το καλύτερο εργαλείο, χωρίς να πληρώσεις ανάλογα. Θα πρέπει οι απαιτήσεις σας να ορίσουν μια “οροφή” για το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού εργαλείου. Καλές αγορές και καλά μαστορέματα.

Bob the Builder

Σχετικά με τον Bob the Builder

Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ, ο άνθρωπος πίσω από το ομόνυμο ιστολόγιο, είναι επαγγελματίας τεχνικού κλάδου, που οι τεχνικές ανησυχίες του τον "ώθησαν" να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όποιον αναζητά λύσεις στα τεχνικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Subscribe to this Blog via Email :