1 Μαρ 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

   Καταλαβαίνω ότι το θέμα φαίνεται λίγο περίεργο, καθώς δε σας έχω συνηθίσει σε παρόμοια imageθέματα, αλλά είναι τόσο απαραίτητο που μου το ζήτησαν πολλοί φίλοι του “ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗ”. Ο λόγος είναι προφανής. Θέλουν να απαλλαγούν από τα ποντίκια στις αποθήκες, τους κήπους ή στους εργασιακούς τους χώρους, χωρίς όμως να πληρώσουν ακριβά μια κατά τ’ άλλα απλή συσκευή. Άρα, ουσιαστικά δε θα περιγράψω κατασκευή ή διαδικασία, απλά μια σύντομη “πατέντα”.
   Θα χρειαστείτε μόνο ένα κομμάτι σωλήνα Φ100 (διαμέτρου 100 χιλιοστών), ένα καπάκι από εμφιαλωμένο νερό, λίγο σύρμα, έναν ξύλινο τάκο κι ένα πλαστικό καπάκι. Το τελευταίο μπορεί να είναι ένα καπάκι από συσκευασία (πχ τοματοπελτέ) ή εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε το κοίλο μέρος ενός μπουκαλιού από εμφιαλωμένο νερό, για να εφαρμόζει και καλύτερα.
    Ξεκινήστε, κόβοντας ένα κομμάτι περίπου 40 εκατοστά από το σωλήνα αποχέτευσης Φ100. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε, αν πρόκειται να φτιάξετε μόνο έναν σταθμό. Μπορεί να υπάρχει ένα ρετάλι στο σπίτι σας ή σε κάποιου άλλου. Η επιλογή αυτής της διαμέτρου γίνεται με τη λογική να χωράει το “καταδικασμένο σε θάνατο” τρωκτικό, αλλά όχι και το κατοικίδιό σας. Στο κέντρο του σωλήνα ανοίξτε μια τρύπα με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από του καπακιού. Στο κάτω μέρος τοποθετήστε τον ξύλινο τάκο και σταθεροποιήστε τον με δυο ξυλόβιδες. Πριν βιδώσετε, προτρυπήστε το σωλήνα, γιατί μπορεί να σπάσει. Για την καλύτερη κατανόηση, σας έφτιαξα ένα απλό σχήμα:
ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-Layout1
    Τρυπήστε το καπάκι στο κέντρο και περάστε το σύρμα. Στο άλλο άκρο περνάτε το μεγάλο καπάκι ή το κομμένο μπουκάλι και τσακίζετε το σύρμα, ώστε το καπάκι να φτάσει στο κέντρο του σωλήνα όταν το κλείνετε και να μην ακουμπάει κάτω. Αγοράστε ποντικοφάρμακο από το γεωπονικό κατάστημα της γειτονιάς σας και είσαστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τους τετράποδους “συγκατοίκους” σας. Μπορείτε να βιδώσετε το καπάκι με τον σωλήνα για να μην ανοίγει και να σταθεροποιήσετε όλη την κατασκευή σας με δεματικά καλωδίων.
   Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να “φτιάξω” για εσάς μια κατασκευή που δεν θα σας κοστίσει σχεδόν τίποτα, σε αντίθεση με το αν θα την αγοράζατε σε ένα κατάστημα και δίνατε 30 ευρώ και πάνω. Αν πάλι προτιμάτε πιο φυσικούς τρόπους όπως συσκευές υπερήχων ή να πάρετε γάτα, σας ενημερώνω ότι στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχουν σίγουρα αποτελέσματα, ενώ στη δεύτερη θα σας κοστίσει περισσότερο. Καλή επιτυχία.

Bob the Builder

Σχετικά με τον Bob the Builder

Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ, ο άνθρωπος πίσω από το ομόνυμο ιστολόγιο, είναι επαγγελματίας τεχνικού κλάδου, που οι τεχνικές ανησυχίες του τον "ώθησαν" να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όποιον αναζητά λύσεις στα τεχνικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Subscribe to this Blog via Email :