24 Ιουλ 2013

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΤΗΡΩΝ ΝΕΡΟΥ

   Εν μέσω καλοκαιριού, είναι η στιγμή να συντηρήσετε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκιimageνήτου σας, καθώς και τους ψεκαστήρες νερού. Και γιατί τώρα, θα αναρωτηθούν πολλοί φίλοι. Γιατί θα πρέπει να προλάβετε τις βροχές, οι οποίες τώρα το καλοκαίρι είναι μεν σπάνιες, αλλά ξαφνικές. Ίσως φανεί παράξενο, αλλά το καλοκαίρι μπορεί να χρησιμοποιείτε τους υαλοκαθαριστήρες περισσότερο απ’ ότι το χειμώνα, καθώς τα σκοτωμένα έντομα στο παρπρίζ είναι χιλιάδες και αυξάνονται κάθε μέρα.
    Το να ξεραίνονται τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων είναι το πλέον συνηθισμένο, καθώς πρόκειται για εξαρτήματα εκτεθειμένα σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Πολλές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων τα εξοπλίζουν με υαλοκαθαριστήρες συγκεκριμένων διαστάσεων (πολλές φορές και διαφορετικών μεταξύ του δεξιού και αριστερού), προφανώς για να εξασφαλίσουν την αποκλειστικότητα της αγοράς ανταλλακτικών. Το να αγοράσετε και να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες είναι το πλέον εύκολο και γίνεται με κλειστά μάτια, εκτός του ότι είναι πολύ πιθανό να τους αλλάξει ο υπάλληλος του βενζινάδικου από το οποίο θα τους προμηθευτείτε.
     Μια όμως πολύ πιο οικονομική και απλή εργασία είναι η αντικατάσταση των μάκτρων των υαλοκαθαριστήρων. Η διαδικασία ξεκινά από την αφαίρεση του υαλοκαθαριστήρα από το βραχίωνά του. Αφαιρείτε την ασφάλεια από το ένα άκρο και τραβάτε το μάκτρο να βγει. Δεξιά και αριστερά του έχει λαμάκια που το κρατάνε τεντωμένο και πάντα σε επαφή με το τζάμι. Αγοράζοντας καινούργιο μάκτρο, προτιμήστε μια καλή μάρκα και αν είναι δυνατό αναζητήστε την ημερομηνία κατασκευής. Τα ελαστικά με την πάροδο του χρόνου παρουσιάζουν δυσκαμψία, σκασίματα και αδυναμία να καθαρίσουν, καθώς δεν διατηρούν την επαφή με το τζάμι. Τα καινούργια μάκτρα συνήθως είναι πιο μακριά από τα αρχικά, για να μπορέσετε να τα κόψετε ανάλογα με το επιθυμητό. Μην τα κόψετε ακόμη. Τοποθετήστε το καινούργια μάκτρο στους οδηγούς, προσέχοντας να μην φύγουν από την θέση τους τα λαμάκια. Κόψτε με ένα κοφτάκι όταν έχουν φτάσει μέχρι μέσα και έχουν πολύ μικρό περιθώριο να “παίζουν”. Βάλτε την ασφάλεια και τοποθετήστε τον υαλοκαθαριστήρα στον βραχίωνα.
image image image
Υαλοκαθαριστήρας με τις ασφάλειες του μάκτρου
Αν επιλέξετε να αγοράσετε ολόκληρο υαλοκαθαριστήρα, μπορείτε να δημιουργήσετε και το προσωπικό σας στυλ
Ψεκαστήρας νερού για τα τζάμια του αυτοκινήτου
   Μια άλλη εργασία που μπορείτε να κάνετε, είναι να καθαρίσετε του ψεκαστήρες νερού, σαν αυτόν που βλέπετε πιο πάνω. Πολλές φορές βουλώνουν από άλατα, αν βάζετε νερό από την βρύση. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να βάζετε απιονισμένο νερό και να προσθέτετε καθαριστικό τζαμιών. Αυτό βοηθάει στο να καθαρίζουν τα τζάμια καλύτερα, να μην παγώνει το νερό στο δοχείο και να μην ξεραίνονται τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Τους ψεκαστήρες μπορείτε να τους καθαρίσετε με μια καρφίτσα στην οπή απ’ όπου βγαίνει το νερό. Επίσης με την καρφίτσα μπορείτε να ρυθμίσετε το προς τα που θα πετάει νερό, γυρίζοντας ανάλογα.
    Καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για τις βροχές πριν ο χειμώνα, κάνοντας την παραπάνω απλή συντήρηση στους υαλοκαθαριστήρες και τους ψεκαστήρες νερού. Καλή επιτυχία…

Bob the Builder

Σχετικά με τον Bob the Builder

Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ, ο άνθρωπος πίσω από το ομόνυμο ιστολόγιο, είναι επαγγελματίας τεχνικού κλάδου, που οι τεχνικές ανησυχίες του τον "ώθησαν" να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όποιον αναζητά λύσεις στα τεχνικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Subscribe to this Blog via Email :