14 Ιαν 2015

"ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ" ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ

  Πολλές φορές διαπιστώνουμε όλοι ότι το σπίτι μας χρειάζεται ανανέωση. Για το λόγο αυτό, αντικαθιστούμε αντικείμενα που προσδιορίζουν το χώρο, ώστε αυτός να αποκτήσει διαφορετικό χαρακτήρα. Στη σημερινή μας δημοσίευση θα σας δείξουμε πως πήραμε ένα κάπως ξεπερασμένο στις μέρες μας φωτιστικό και το μετατρέψαμε σε ένα ρομαντικό, εφηβικό, κοριτσίστικο φωτιστικό.


   Ξεκινώντας από τη βάση μας, το παλιό φωτιστικό, το οποίο βλέπετε στην διπλανή εικόνα, παρατηρούμε την γεωμετρία και τα διακοσμητικά στοιχεία του. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε και πολύ στο σχήμα, αλλά το χρώμα και κάποια από τα υπάρχοντα διακοσμητικά θα ήταν καλό να αντικατασταθούν. Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να το αποσυναρμολογήσουμε στο βαθμό που απαιτείται για την βαφή και την βελτίωση των καλωδίων και των ντουΐ. Άλλωστε εκτός από την εμφάνιση, πάνω από όλα θα πρέπει να μας απασχολεί η ασφάλεια και η χρηστικότητα του αντικειμένου που κάθε φορά κατασκευάζουμε.


    Επιλέξαμε να βάψουμε το φωτιστικό μας με ένα φωτεινό ρόζ χρώμα σε σπρέι. Άλλωστε η επιλογή του χρώματος είναι υποκειμενική και αντιπροσωπεύει το φύλο, την ηλικία, την διάθεση και το χαρακτήρα του ατόμου, για το οποίο προωρίζεται. Στα υπνοδωμάτια χρειαζόμαστε φωτεινά χρώματα, ιδίως σε αυτά που ο προσανατολισμός τους τα αφήνει πολλές ώρες με χαμηλό φυσικό φωτισμό. Η επιλογή για βαφή με σπρέι είναι η πιο οικονομική, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και δεν απαιτείται να φτιάξετε το δικό σας από χρωματολόγιο. Πριν βάψετε, καλύψτε το πάτωμα με νάυλον και μόλις στεγνώσει ικανοποιητικά, γυρίστε το για να βάψετε και τα κρυφά σημεία.

   Αφού στεγνώσει καλά, ξεκινάει η συναρμολόγηση.Αλλάξαμε τα παλιά καλώδια με βελτιωμένα καινούργια, καθώς και τα ντουΐ. Άλλωστε θα διαπιστώσετε ότι στα παλιά ντουΐ δεν υπήρχε περιορισμός σε ισχύ της λάμπας, με αποτέλεσμα να τοποθετούνται λάμπες πολλών Watt, γεγονός που μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Πλέον υπάρχουν και λάμπες χαμηλής κατανάλωσης (Led, αλλογώνου κλπ) και σε μεγάλο βαθμό αποτρέπουν την καταστροφή των ντουΐ. Για τη διακόσμηση, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά κρυσταλάκια, καθώς ταίριαζαν απόλυτα με τη χρήση που εμείς καθορίσαμε. Υπάρχουν διάφορα διακοσμητικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θα τα βρείτε σε καταστήματα με χάντρες.

    Το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε 100%. Καταφέραμε να ικανοποιήσουμε έναν απαιτητικό πελάτη - ένα παιδί και να μετατρέψουμε ένα φαινομενικά άχρηστο φωτιστικό σε ένα αντικείμενο Design. Μια απλή "μεταμόρφωση" αρκεί για να σας αποδείξει ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι φανατσία, για να βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά. Καλά μαστορέματα και καλή επιτυχία.


ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ

Σχετικά με τον ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ

Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ, ο άνθρωπος πίσω από το ομόνυμο ιστολόγιο, είναι επαγγελματίας τεχνικού κλάδου, που οι τεχνικές ανησυχίες του τον "ώθησαν" να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όποιον αναζητά λύσεις στα τεχνικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Subscribe to this Blog via Email :