16 Απρ 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΕΝΤΕΣ

   Σε αυτή τη δημοσίευση θα σας δείξουμε πως θα εγκαταστήσετε τέντες στο μπαλκόνι σας εύκολα, γρήγορα και ... προπάντων με ασφάλεια. Φυσικά υπάρχουν πολλοί τύποι έτοιμων τεντών και δε θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για όλους. Παρόλα αυτά, θα σας δείξουμε πως τοποθέτησε τέντες στο μπαλκόνι του ένα μέλος της ομάδας του "ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗ". Πρόκειται για δύο τέντες χαμηλού κόστους με αναδιπλούμενους βραγχίονες, που καλύψαν ένα νότιο μπαλκόνι. Το χαμηλό κόστος σημαίνει περιορισμένες δυνατότητες και πολλές φορές και χαμηλή ποιότητα. Στην περίπτωσή μας, μιας και χρειαζόμασταν δύο τέντες, απαιτήθηκε η μία από αυτές να αλλάξει πλευρά τοποθέτησης του μηχανισμού, δυνατότητα, που δεν ήταν διαθέσιμη από τον κατασκευαστή. Για το λόγο αυτό, χρειάστηκε να κάνουμε μια "πατέντα" (όπως θα λέγαμε και στην καθομιλουμένη), ώστε οι τέντες να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Στις παρακάτω εικόνες βλέπετε την εξέλιξη της εργασίας για την αλλαγή του μηχανισμού:

 Αφαιρέσαμε το δεξί στήριγμα μαζί με το μηχανισμό μαζέματος της τέντας.




Ξεβιδώσαμε το μηχανισμό, για να τον μεταφέρουμε στο αριστερό στήριγμα της τέντας.




Το αριστερό στήριγμα είχε σχεδιασμένο το σημείο που πρέπει να τρυπηθεί, αν θέλουμε να βιδώσουμε εκεί το μηχανισμό μας. Κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν πολύ προσεκτικό τρύπημα και άνοιγμα σπειρώματος με ειδικό εργαλείο.

Επειδή, όμως, η εργασία αυτή απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και με αμφίβολο αποτέλεσμα, προτιμήσαμε να ξετρυπήσουμε το στήριγμα, για να περάσουμε βίδα-παξιμάδι. Επιλέξαμε βίδα ίδιας διαμέτρου, μεγαλύτερου μήκους και παξιμάδι ασφαλείας, ώστε να μην μας απασχολήσει η πιθανότητα να χαλαρώσει από τη χρήση.




Στη συνέχεια, αλλάξαμε τα άκρα στο ρολό τυλίγματος, ώστε το "καρέ" που ταιριάζει στο μηχανισμό να έρθει στην αριστερή πλευρά.




Αλλάζοντας τα άκρα του ρολού, πρέπει να αλλάξουμε και τις αποστάσεις των βραγχιώνων από το άκρο της δοκού στήριξης. Μετράμε την απόσταση του δεξιου βραγχίωνα από το δεξί άκρο, του αριστερού από το αριστερό άκρο και, αφού τους χαλαρώσουμε, τις αντιστρέφουμε.






Για να προσδιορίσουμε ακριβώς τα σημεία που θα τοποθετήσουμε τα στηρίγματα στο ταβάνι μας, βάζουμε τις τέντες στο πάτωμα. Τις μετακινούμε για να δούμε πως θα καλύψουν καλύτερα τη βεράντα μας. Όταν καταλήξουμε, "αντιστοιχίζουμε" τα σημεία των στηριγμάτων με το ταβάνι, με τη βοήθεια ενός νήματος στάθμης ή, εφόσον δε διαθέτουμε, επινοούμε ένα, όπως στην εικόνα:


Τοποθετήστε τα σηρίγματα στο ταβάνι. Για ο τρύπημα θα χρειαστείτε κρουστικό (πνευματικό) δράπανο και βύσματα σιδερένια, διαμέτρου που καθορίζει ο κατασκευαστής. Εδώ απαιτείται περισσότερη προσοχή για την ασφάλειά σας, καθώς χρησιμοποιείτε εργαλείο και με τα δύο χέρια και πάνω σε σκάλα. Αυτό ήταν, τοποθετείτε το σύστημα των τεντών και το ασφαλίζετε με τι βίδες του. 
 Τέλος, ρυθμίζετε την κλίση και και οι καινούργιες τέντες είναι έτοιμες να δουλέψουν για εσάς.

  Στη παρούσα δημοσίευση προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τον τρόπο σκέψης και τη μεθοδολογία για την τοποθέτηση τεντών, καθώς και πως θα επιλύσετε "μικροπροβληματάκια". Καλά και "δροσερά" μαστορέματα.


ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ

Σχετικά με τον ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ

Ο ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗΣ, ο άνθρωπος πίσω από το ομόνυμο ιστολόγιο, είναι επαγγελματίας τεχνικού κλάδου, που οι τεχνικές ανησυχίες του τον "ώθησαν" να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όποιον αναζητά λύσεις στα τεχνικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Subscribe to this Blog via Email :